De verschillen tussen knikarmschermen, uitvalschermen en markiezen

De verschillen tussen knikarmschermen, uitvalschermen en markiezen

Wanneer er over zonwering wordt gesproken, hebben we het meestal over knikarmschermen, uitvalschermen of markiezen. Deze zonweringen hebben allemaal als hoofddoel om de zon tegen te houden, maar toch zijn er verschillen tussen alle soorten. Kiezen voor deze knikarmschermen zou namelijk heel anders zijn dan kiezen voor totaal andere uitvalschermen. Deze verschillende soorten zonweringen zijn namelijk gewoonweg niet hetzelfde. Het is dus ook logisch dat ze alle drie een andere naam hebben. Lees vooral verder om een beter beeld te krijgen van de verschillen tussen alle zonweringen. 

Knikarmschermen

Een knikarmscherm is een scherm die vaak in de tuin gebruikt wordt om schaduw te creëren. Dit scherm staat dus ook wel bekend als terrasscherm. Een knikarmscherm heeft dus als doel om schaduw te creëren in de tuin. Hierdoor zorg je er met dit scherm dus voor dat je in de tuin kunt genieten zonder dat je bang hoeft te zijn om te verbranden. Bij sites zoals Rainbow sol kun je meer lezen over knikarmschermen. 

Uitvalschermen

Een uitvalscherm heeft in tegenstelling tot een knikarmscherm juist als doel om de zon binnen te weren. Waar een knikarmscherm juist wordt gebruikt om buiten een schaduw te creëren, is een uitvalscherm er juist om de zon binnen tegen te houden. Een uitvalscherm is er dus niet om buiten in de schaduw te kunnen zitten. 

Markiezen

Markiezen hebben hetzelfde doel als uitvalschermen, namelijk: het buitenhouden van de zonnestralen. Markiezen zien er echter wel anders uit. Ze zijn namelijk te herkennen aan hun bolle vorm. Hierdoor zijn markiezen een echte stijlvolle aanwinst voor ieder huis. Ook markiezen dienen niet als schermen om buiten schaduw te creëren. Knikarmschermen zijn er dus echt specifiek om buiten schaduw te creëren, terwijl de andere zonweringen dit helemaal niet als doel hebben. Hierin verschillen de zonweringen dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *