Hier moet je op letten bij het inrichten van je werkomgeving

Hier moet je op letten bij het inrichten van je werkomgeving

Een werkomgeving inrichten is anno 2022 niet meer zo voor de hand liggend als pakweg 30 jaar geleden. De behoeften van werkgevers en van werknemers zijn nou eenmaal heel erg veranderd. De intrede van thuiswerken heeft die veranderende behoefte natuurlijk alleen maar verder uitvergroot. Veel mensen werken nu thuis. Op kantoren komen medewerkers niet om alleen aan de slag te gaan met hun computer, maar juist om actief samen te werken met collega’s van je eigen afdeling en andere afdelingen. Een smaakvol interieur is belangrijk, maar een interieur moet tegenwoordig aan veel meer voldoen. In de volgende alinea’s lees je goede tips voor de inrichting van jouw werkomgeving.

Niemand houdt van donkere, grijze kantoren

Vroeger waren de meeste kantoren best verdrietig. Van de vloerbedekking tot aan de gesloten kantoren en stoffige uitstraling. De meeste kantoren waren voor veel mensen geen pretje om 5 dagen in de week, 8 uur per dag in door te brengen. Tegenwoordig kijken we anders naar kantoren. Veel kantoren zijn heel open ingericht, met veel ruimte om samen te werken en enkele stille plekken waar personeel zich terug kan trekken om alleen te werken, te bellen of online te vergaderen. Dat is een verademing. Er komt zo ook veel meer licht door het hele kantoor. Dat maakt iedereen levendiger en vrolijker.

Wie ben je als bedrijf?

Voor het inrichten van je werkomgeving, is het ook belangrijk dat je rekening houdt met het imago en de cultuur van je bedrijf. Een heel speels kantoor met voetbaltafels, een dartbord en een bar past bijvoorbeeld niet direct bij een advocatenbureau, en bij een leuk marketingbedrijf verwacht je weer geen heel zakelijk kantoor met mensen in pakken. Wat voor jouw bedrijf een goede interieurbouw is, hangt in grote mate af van wat voor bedrijf je bent. Veel succes met jouw nieuwe werkomgeving!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *