Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een houten eettafel?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een houten eettafel?

Het aanschaffen van een houten eettafel is iets wat je voor elke woning wel dient te doen. Een goede eettafel is immers enorm belangrijk. Ben jij van plan om een houten eettafel aan te gaan schaffen? Dan is het noodzakelijk dat je rekening houdt met een aantal factoren. We zullen hieronder kort stilstaan bij een aantal handige tips die jij kunt meenemen zodat je zeker weet dat je een geschikte keuze zult maken. Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een specialist.

Voor hoeveel personen moet de houten eettafel zijn

Voordat je aan de slag gaat met het kiezen van verschillende soorten hout, is het aan te raden om eerst te kijken voor hoeveel personen de tafel geschikt dient te zijn. Als een tafel namelijk te klein is, zul je in de praktijk merken dat je hier problemen mee gaat ondervinden, wat extreem vervelend kan zijn. Als vuistregel is het aan te raden om je huidige gezinssamenstelling te kiezen plus twee personen. Hierdoor weet je zeker dat je altijd genoeg plaats hebt voor als vrienden over de vloer komen. 

De vorm van de houten eettafel

Als je hebt besloten voor hoeveel personen je een tafel nodig hebt, is het aan te raden om vervolgens naar de vorm van de tafel te kijken. In de praktijk zie je vaak dat er gekozen wordt tussen rond en vierkant. Het voordeel van een ronde tafel is dat je meerdere stoelen hieraan kunt plaatsen waardoor je in sommige situaties toch meer stoelen kwijt kunt. Het voornaamste waar je hierbij rekening mee dient te houden is de functionaliteit en wat het beste bij je woning past. Dien jij bijvoorbeeld een eettafel in een open ruimte neer te zetten? Dan is het aanschaffen van een ronde tafel verstandiger.

Het type hout

Als je vervolgens de ideale houten eettafel in gedachte hebt, is het goed om na te denken wat voor soort hout je wilt. Zoals je wellicht kunt verwachten zijn er bepaalde houtsoorten die wat duurder zijn dan de ander. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld teakhout. Het voordeel van teak hout is wel dat het enorm duurzaam is. Heb jij bijvoorbeeld kringen in het hout? Dan kun je deze eenvoudig weer schuren waardoor je tafel weer als nieuw eruitziet. Let op, het aanschaffen van deze tafels is wel prijzig, maar dan heb je wel een prachtige houten eettafel in je woning staan.

Vergelijk verschillende aanbieders

Tot slot is het altijd verstandig om diverse aanbieders van een houten eettafel met elkaar te vergelijken. Zo kun je de beste prijs vinden, maar ook zeker de juiste tafel. Elke aanbieder heeft namelijk verschillende tafels waardoor je precies een leuke tafel kunt aanschaffen die voldoet aan jouw persoonlijke verwachtingen. Als tip geven we zeker mee om ook rekening te houden met de tafelpoot. Heb jij een industriële look? Kies dan voor een tafel met mooie zwarte tafelpoten van roestvrij staal van DroomHout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *