Zo krijg jij het mooiste kantoorgebouw in Meppel

Zo krijg jij het mooiste kantoorgebouw in Meppel

Een goed ingericht kantoor zorgt ervoor dat werknemers productiever kunnen zijn én minder negatieve gevolgen hebben door hun kantoorbaan. Werken wordt zo leuker en je investeert met een goed ingericht kantoor ook voor een fijne werkomgeving. Om een mooi ingericht kantoorgebouw in Meppel te krijgen, kun je de tips in dit artikel volgen.

Snel en zonder zorgen een mooie inrichting

Allereerst kun je jezelf een hoop tijd besparen door je kantoor te laten inrichten in Meppel. Verschillende stylisten kunnen prachtige ontwerpen voor je maken en uitvoeren, waardoor je zelf niet hoeft na te denken over de beste inrichting van je bedrijfspand. Een stylist weet vaak precies waarop gelet moet worden en kan zelfs zo ver gaan als het aanpassen van de belichting. Toch kan het nuttig zijn als je zelf weet waar je op moet letten en wat een kantoor écht nodig heeft om het beste uit je werknemers te halen.

Comfort is geen luxe

Hoewel velen bij een kantoorpand denken aan strakke, rechte lijnen en veel mensen op één plek, is dit allang niet meer de manier om een kantoor in te richten. Het belangrijkste van een succesvolle werkplek is het comfort. Ergonomisch geteste bureaustoelen die veel bewegingsvrijheid en persoonlijke aanpassingen mogelijk maken, zijn essentieel. Al helemaal bij kantoorbanen waar mensen vrijwel de hele dag zitten, is het van het grootste belang dat je ervoor zorgt dat dit hun lichaam niet te veel aantast. Investeer ook in bureaus die zowel zittend als staand gebruikt kunnen worden. Zo kunnen werknemers zelf bepalen of ze zittend willen werken of juist actiever willen blijven door staand te werken. Ook een goede plek om te ontspannen kan niet vergeten worden. Denk aan een kantine ruimte met zowel banken als tafels en stoelen. Niet alleen ontspannen je werknemers zo beter in de pauze, ze hebben ook iets om naar uit te kijken en zich door te laten motiveren.

Flexwerken moet geen verplichting zijn

Ook flexplekken zien we steeds meer terug in kantoorpanden. Dit betekent echter niet dat dit als prettig wordt ervaren. Veel mensen met een kantoorbaan zijn gewend aan hun vaste stramien, wat er ook voor zorgt dat mensen beter produceren, omdat ze precies weten wat ze moeten doen en kunnen verwachten. Daarnaast brengt het idee van flexplekken ook met zich mee dat je werknemers elke dag moeten ‘vechten’ voor hun favoriete werkplek en in een staat van onzekerheid naar kantoor komen. Zorg er dus voor dat de medewerkers die dit willen, een vaste plek kunnen kiezen door slechts enkele plekken tot flexplekken te veranderen.

Genoeg licht en groen

Al helemaal bij kantoorbanen zitten werknemers veel binnen onder kunstmatig licht. Dit is bewezen niet goed voor mensen. Zorg er dus voor dat je werknemers zo veel mogelijk natuurlijk licht binnen krijgen in het kantoor. Wanneer dit niet mogelijk is, kun je investeren in zonne lampen. Dit zijn lampen die natuurlijk licht nabootsen en door dokters ook geadviseerd worden aan mensen met een winterdepressie. Een andere manier om ervoor te zorgen dat je werknemers van genoeg positieve stimulans zijn voorzien, is genoeg planten in het kantoor plaatsen. Houd hierbij wel rekening met bloeiende planten, omdat hooikoorts bij 1 op de 15 mensen voorkomt in Nederland, deze mensen wil je niet lastig vallen met pollen in het kantoorgebouw. Zorg er dus voor dat de planten geen bloemen groeien en niet bloeien, kies bijvoorbeeld voor rubber-achtige planten zoals de Monstera of Alocasia’s. Een mooie groene wand met planten in het kantoor zorgt ook voor een positieve invloed en het zuivert de lucht van het kantoor.

De beste temperatuur

De beste temperatuur waar je werknemers in kunnen werken, ligt rond de 21 graden Celsius. Als de temperatuur lager komt te liggen dan 20 graden Celsius, zullen je werknemers sneller vermoeid zijn, omdat hun lichaam veel energie besteedt aan warm worden. Daarnaast is het met een beroep waarbij je veel stilzit moeilijk om warm te worden en te blijven. Is het veel warmer dan 21 graden Celsius, dan wordt het werken juist moeilijker, omdat veel aandacht gaat naar stoppen met zweten. Ook hangt er minder zuurstof in de lucht, waardoor het brein minder goed werkt en ook vermoeidheid kan optreden. Zorg er dus voor dat de temperatuur op het kantoor consistent blijft. Met een goede airco installatie kun je de lucht koelen, filteren én in de winter zelfs opwarmen zonder veel meer kosten te maken. Zorg ervoor dat de thermostaat geplaatst wordt op een plek waar de meest gemiddelde temperatuur te meten is. Let dus op dat dit niet de ruimte is waar het meeste zonlicht naar binnen schijnt of waar juist een deur naar buiten constant koude lucht toevoert. Zo zorg jij ervoor dat jouw werknemers comfortabel en prettig kunnen werken in je nieuw ingerichte kantoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *