Ventilatie, waarom is het nou zo belangrijk?

Ventilatie, waarom is het nou zo belangrijk?

Tijdens de coronapandemie is ventilatie onder een vergrootglas. Goede ventilatie draagt ​​bij aan een leefbaarder huis en kan dus ook je gezondheid aantasten. Ventileren is eigenlijk heel simpel: zet de ramen minimaal een kwartier open om frisse lucht de ruimte in te laten stromen. Het heeft echter meer functies, zoals de juiste ventilatie in de badkamer. Hoe en woning goed geventileerd lees hieronder!

Continue frisse lucht

Voor een schoon en fris huis is een continue toevoer van schone lucht noodzakelijk. Dit kan op een aantal manieren. De meest voorkomende is door middel van ventilatieroosters en ramen. Zodra het wordt geopend, waait er een frisse wind naar binnen. Maar het is nog niet voorbij: de lucht moet ook de rest van het huis bereiken. Zorg er dus voor dat de lucht zich kan verspreiden, bijvoorbeeld door de ruimte onder de deur of het rooster in een muur. Zo stroomt de lucht door het hele huis en worden alle kamers ververst. De spirobuis 100 mm is ideaal voor luchttoevoer en -afvoer.

De dagelijkse activiteiten

Koken, douchen, wassen; we doen het elke dag. Ook tijdens deze klusjes en werkzaamheden komt er vuile lucht vrij die snel afgevoerd moet worden. Dit bereik je alleen met een goede ventilatie. Daarom staat bijvoorbeeld de afzuigkap altijd aan en staan ​​de ramen een klein beetje open tijdens het koken. Ook als er veel mensen in de ruimte zijn, zoals tijdens een verjaardag, is het verstandig, zelfs noodzakelijk, om een ​​deur of raam open te zetten. Dit voorkomt dat vuile lucht vast komt te zitten. Bij het douchen is het belangrijk om goed te ventileren, zeker na het douchen, zodat hete lucht niet te lang blijft hangen en schimmel veroorzaakt. Op de website van Ventilatishop vind je allerlei handige tips en tools om de ventilatie in je woning op orde te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *