Welke lakverf is geschikt voor binnen?

Welke lakverf is geschikt voor binnen?

Wanneer je houtwerk binnen weer mooi wilt hebben is het handig om een nieuwe laklaag aan te brengen. Hierdoor kan je het hout weer als nieuw eruit te laten zien. Echter is het wel belangrijk dat je een goede verfsoort kiest. Wanneer je voor lage kwaliteit kiest, zul je dit binnen de kortste tijd al merken. Je zult bijvoorbeeld zien dat de laklaag gaat vervagen en er niet meer mooi uit zal zien. In dit artikel neem ik twee goede laklagen voor binnen met je door.

Nova Matt

Om te beginnen de Sigma s2u Nova Matt. Dit is een hoogwaardige en watergedragen lakverf die ideaal is om binnen te gebruiken. De verf is geschikt voor zowel het voorlakken als het aflakken van het houtwerk. Naast hout, kan je deze lakverf ook gebruiken om staal en non-ferrometalen af te lakken. Wanneer je de verfsoort gebruikt om over een andere laag heen te lakken, dan is het wel belangrijk dat je de basis goed schuurt. Let wel op: deze lakverf is niet goed bestand tegen vocht en vuil, dus in baskamers of buiten is het geen aanrader.

Nova Gloss

De Sigma s2u Nova Gloss lijkt qua eigenschappen veel op de eerder genoemde lakverf. Echter heeft deze, zoals de naam al verklapt, een glanzende uitstraling in tegenstelling tot de matte uitstraling.

Kwaliteit

Beide lakverven zijn zo goed door de LTA+-technologie van Sigma. Deze technologie garandeert een goede bescherming van het schilderwerk. Door deze bescherming zal je geen last hebben van vlekken door huidvet of slijtage die snel ontstaat. Er wordt als het waren een schild gevorm waardoor vet en vuil niet aan de verflaag zullen hechten. Het is dus de beste verfsoort wanneer je echt op zoek bent naar kwaliteit. Met deze lakverf weet je zeker dat je niet jaarlijks opnieuw hoeft te gaan lakken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *