Systeemplafonds gebruiken

Systeemplafonds gebruiken

Veel kantoren en ander soort bedrijven maken gebruik van systeemplafonds. Bijna overal ziet men deze herkenbare plafonds terug, en dat is logisch. De plafonds zorgen ervoor dat de echo in de kamer wordt weggenomen door de geluiden weg te nemen in plaats van te weerkaatsen. Dit zorgt voor een prettige akoestiek in de kamer zonder galmende geluiden. Ben jij als bedrijf benieuwd naar deze handige plafonds? Lees dan gauw verder:

Wat zijn systeemplafonds? 

Systeemplafonds zijn handige platen die in het plafond worden geplaatst. Naast het verminderen van de echo in de ruimte, hebben deze platen nog andere voordelen. Allereerst zien de plafonds er strak uit. Dit geeft het pand een nette uitstraling zonder al teveel moeite. Ook kunnen deze plafonds uitstekend kabels verbergen. Sommige bedrijfspanden hebben hun elektriciteitskabels los hangen, wat niet altijd een even mooi gezicht is. Maar wat nou als men toegang nodig heeft tot deze kabels? Dan kunnen de plafonds eenvoudig verwijderd worden zodat dit mogelijk is.

Hoe kan je systeemplafonds het best monteren?

De plafonds bestaan uit een aantal onderdelen. Allereerst is er een frame met hoofddragers dat de basis vormt voor de plaatsing. Daarnaast worden er ook dwarsprofielen en hoeklijnen op het frame geplaatst, waarna de platen erin gezet worden. Dit is een lastige klus, waardoor de montage het best door een monteur gedaan kan worden. Naast het correct plaatsen van de plafonds, kan deze persoon ook advies geven. Twijfel je over welke soort plafonds het best bij jouw bedrijf passen? Of weet je niet zeker welke kleur mooi zal staan? De specialist kan hierbij helpen.

Hoe zit het met de prijs?

Hoe zit het dan met de prijs van systeemplafonds? Deze verschilt natuurlijk per opdracht. Voor een bedrijf waar meer plafonds moeten worden geplaatst, zal een hogere prijs gerekend worden dan voor kleinere opdrachten. Ook de kleur van de platen en de dikte zullen de prijs beïnvloeden. Om een goed idee te krijgen van de prijs van jouw opdracht, kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Op deze manier kun je ook direct advies vragen met betrekking tot de plaatsing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *