Waarom je voor asfalt moet kiezen

Waarom je voor asfalt moet kiezen

Op een groot bedrijventerrein is het belangrijk dat je een goed verhard terrein ter beschikking hebt zodat allerlei voertuigen zich beter over het terrein kunnen begeven. Een makkelijke manier om snel een verharding aan te leggen is met betonplaten, maar betonplaten begeven het op een gegeven moment en de voegen zijn een ideale plek voor onkruid. Asfalt wegenbouw is een betere optie. Asfalt is steviger dan beton, en het heeft bovendien ook geen voegen, waardoor onkruid geen kans krijgt en de weg ook een stuk soepeler rijdt. In dit artikel zullen we je meer over asfalt en het belang ervan vertellen.

Wat is asfalt?

De asfalt die we tegenwoordig op de weg gebruiken is asfaltbeton. Het is een mengsel tussen het olieproduct asfalt en beton, en het is een uiterst flexibel materiaal dat bijna overal gebruikt kan worden om pijlsnel een stevige weg aan te leggen. Doordat asfalt zelf enigszins vloeibaar is is asfaltbeton ook nog een beetje flexibel. Hoewel dit op het eerste gezicht een nadeel lijkt is het een voordeel: wat mee buigt breekt namelijk niet. Dit zorgt ervoor dat asfaltbeton een veel zwaardere belasting aan kan dan het rigide beton.

De voordelen van asfalt

Naast dat het meer belasting aan kan heeft asfalt meer voordelen ten opzichte van andere vormen van wegbedekking. Asfalt kan bijvoorbeeld ook deels van gerecyclede materialen gemaakt worden, wat betekent dat de milieubelasting van het materiaal omlaag kan. Ook eventuele toekomstige reparatie van asfalt is makkelijker. Bij betonplaten moet je een hele betonplaat vervangen als die beschadigd is, maar bij asfalt kan je er ook voor kiezen om alleen de beschadiging te repareren. Dit is een stuk goedkoper dan een paar vierkante meters ondergrond vervangen. Bovendien gaat asfalt ook veel langer meer dan beton. Kijk op https://www.avema.nl/ voor meer informatie over asfalt en voor meer informatie over het aanleggen ervan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *